MInimus

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Πλαγιές Πάικου (ΠΓΕ)

Ποικιλιακή σύνθεση: 100% Ασσύρτικο

Αμπελώνας: Γραμμικός βιολογικός αμπελώνας στη θέση Φυλιριά (αμπελοοινική περιοχή Γουμένισσας)

Έδαφος: Μέτριας σύστασης άμμο-αργιλώδες

Οινοποίηση: Τα σταφύλια διαλέγονται προσεκτικά, πιέζονται ευγενικά και στη συνέχεια ο χυμός μένει με τα στέμφυλα για 2 μέρες. Μετά από αυτή τη διαδικασία εκχύλισης, ο χυμός μεταφέρεται σε παλιά γαλλικά βαρέλια (6ετίας) όπου και αφήνεται να ζυμώσει αυθόρμητα. Δεν γίνεται καμία προσθήκη, διαύγαση ή φιλτράρισμα και το επίπεδο θείου είναι πολύ χαμηλό και προστίθεται πριν την εμφιάλωση. Μετά από τη ζύμωση, το κρασί παλαιώνει στα ίδια βαρέλια για επιπλέον 3 μήνες.

Παλαίωση: 3 μήνες σε παλιά γαλλικά δρύινα βαρέλια και 6 μήνες στη φιάλη

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Αυτό το λευκό κρασί έχει χρυσαφένιες ανταύγειες και μικρή θολερότητα. Το αρωματικό μπουκέτο αποτελείται από αρώματα λεμονιού, μοσχολέμονου, λευκόσαρκων φρούτων, πράσινου μήλου και μελιού. Έχει γεμάτο και στρόγγυλο στόμα, με καλή οξύτητα και μακρά επίγευση.

miNimus

Ποικιλιακός οίνος

Ποικιλιακή σύνθεση: 70% Μαλαγουζιά, 30% Ροδίτης

Αμπελώνας: Γραμμικός βιολογικός αμπελώνας στην περιοχή Πλάγια για τη Μαλαγουζιά και στη θέση Μπίνταμπλας (αμπελοοινική περιοχή Γουμένισσας) για το Ροδίτη

Έδαφος: Ελαφριάς σύστασης άμμο-αργιλώδες

Οινοποίηση: Τα σταφύλια διαλέγονται προσεκτικά, γίνεται το σπάσιμο της ρώγας και αφήνονται να ζυμώσουν αυθόρμητα σε πήλινους αμφορείς ζύμωσης κρασιού χωρίς καμία προσθήκη, διαύγαση ή φιλτράρισμα και με πολύ χαμηλό επίπεδο θείου, το οποίο προστίθεται πριν την εμφιάλωση. Τα στέμφυλα παραμένουν σε επαφή με το χυμό/κρασί για 1 μήνα και στη συνέχεια το κρασί μεταφέρεται σε παλιά Γαλλικά δρύινα βαρέλια όπου και παλαιώνει για 4 μήνες.

Παλαίωση: 4 μήνες σε παλιά γαλλικά δρύινα βαρέλια και 6 μήνες στη φιάλη

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Αυτό το κρασί έχει έντονο πορτοκαλί χρώμα και μικρή θολερότητα. Κυριαρχούν τα αρώματα από φλούδα πορτοκαλιού, νεκταρίνι, αποξηραμένα βερίκοκα και ροδάκινα, αποξηραμένα λουλούδια, κέδρο, μέλι, περγαμόντο και κουμκουάτ. Έχει δομημένο στόμα με μαλακές τανίνες, καλή οξύτητα και μακρά επίγευση.

miniMus

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Πλαγιές Πάικου (ΠΓΕ)

Ποικιλιακή σύνθεση: 100% Ξινόμαυρο

Αμπελώνας: Γραμμικός βιολογικός αμπελώνας στη θέση Φυλιριά (αμπελοοινική περιοχή Γουμένισσας)

Έδαφος: Μέτριας σύστασης άμμο-αργιλώδες

Οινοποίηση: Τα σταφύλια διαλέγονται προσεκτικά, γίνεται το σπάσιμο της ρώγας και αφήνονται να ζυμώσουν αυθόρμητα σε δεξαμενές INOX, χωρίς καμία προσθήκη, διαύγαση ή φιλτράρισμα και με πολύ χαμηλό επίπεδο θείου, το οποίο προστίθεται πριν την εμφιάλωση. Μετά τη ζύμωση το κρασί παλαιώνει σε παλιά Γαλλικά δρύινα βαρέλια για 4 επιπλέον μήνες.

Παλαίωση: 4 μήνες σε παλιά γαλλικά δρύινα βαρέλια και 6 μήνες στη φιάλη

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Αυτό το κόκκινο κρασί έχει μωβ ανταύγειες και μικρή θολερότητα. Το αρωματικό μπουκέτο αποτελείται από αρώματα μικρών κόκκινων φρούτων, φραγκοστάφυλου, κερασιού, γλυκόριζας και τομάτας. Έχει γεμάτο και δομημένο στόμα, με αρκετές τανίνες, τραγανή οξύτητα και μακρά επίγευση.

NEGKOSKA CARBONIC

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Πλαγιές Πάικου (ΠΓΕ)

Ποικιλιακή σύνθεση: 100% Νεγκόσκα

Αμπελώνας: Γραμμικός βιολογικός αμπελώνας στη θέση Φυλιριά (αμπελοοινική περιοχή Γουμένισσας)

Έδαφος: Μέτριας σύστασης άμμο-αργιλώδες

Οινοποίηση: Τα πολύ προσεκτικά διαλεγμένα ολόκληρα τσαμπιά Νεγκόσκας περνούν από τη διαδικασία καρβονικής εκχύλισης σε αναερόβιες συνθήκες για 10 μέρες. Στη συνέχεια, ολόκληρα τα τσαμπιά πιέζονται προσεκτικά και τα  εναπομείναντα σάκχαρα μετατρέπονται σε αλκοόλ με τη συνηθισμένη αυθόρμητη αλκοολική ζύμωση. Το κρασί παραμένει σε επαφή με τις οινολάσπες του για 6 μήνες. Δεν έχει περάσει από διαύγαση ή φιλτράρισμα και έχει πολύ χαμηλό επίπεδο θείου, το οποίο προστίθεται πριν την εμφιάλωση.

Παλαίωση: 6 μήνες με τις οινολάσπες σε δεξαμενή

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Αυτό το έντονα κόκκινο κρασί έχει μωβ ανταύγειες και μικρή θολερότητα. Έχει πολύ έντονη μύτη η οποία αποτελείται από αρώματα αποξηραμένης φράουλας, κόκκινων φρούτων, γαρύφαλλου, κανέλας, βαλσάμικου με κάποιες φρέσκες πράσινες νότες. Στο στόμα έχει ισορροπημένη οξύτητα και διακριτικές τανίνες στο τελείωμα.

MIGMA PETNAT VARIETAL WINE

Ποικιλιακός Οίνος

Ποικιλιακή σύνθεση: 50% Μοσχάτο Σάμου, 50% Μαλαγουζιά

Αμπελώνας: Γραμμικός βιολογικός αμπελώνας στη θέση Πλαγιά

Έδαφος: Ελαφριάς σύστασης άμμο-αργιλώδες

Οινοποίηση: Τα σταφύλια διαλέγονται προσεκτικά και στη συνέχεια γίνεται το σπάσιμο της ρώγας και ο χυμός αφήνεται με τα στέμφυλα για 4 μέρες για τη ποικιλία Μοσχάτο, ενώ για τη Μαλαγουζιά κρατάμε μόνο το χυμό. Μετά τη εκχύλιση οι χυμοί από τις 2 ποικιλίες ενώνονται και ακολουθεί αυθόρμητη συνζύμωση, χωρίς καμία προσθήκη. Το κρασί εμφιαλώνεται κατά τη διάρκεια της ζύμωσης έτσι ώστε να τελειώσει την αλκοολική ζύμωση μέσα στη φιάλη, δημιουργώντας έτσι ένα φυσικώς αφρώδη οίνο. Παραμένει σε επαφή με τις οινολάσπες μέσα στη φιάλη για 6 μήνες  και μετά γίνεται χειροκίνητη απομάκρυνση ιζήματος (disgorging)  για κάθε μπουκάλι.

Παλαίωση: 6 μήνες με τις οινολάσπες στα μπουκάλια

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Αυτό το αφρώδες κρασί έχει χρυσαφένιο χρώμα. Στη μύτη είναι πολύ φρουτώδες με ευχάριστο άρωμα ροδάκινου, λευκόσαρκων φρούτων και elderflower. Είναι γεμάτο στο στόμα, με φρέσκια οξύτητα, έντονα αρώματα και καλοσχηματισμένες μπουρμπουλήθρες.

MIGMA PETNAT ROSE VARIETAL VINE

Ποικιλιακός Οίνος

Ποικιλιακή σύνθεση: 70% Νεγκόσκα, 30% Ξινόμαυρο

Αμπελώνας: Γραμμικός βιολογικός αμπελώνας στη θέση Γρίβα (αμπελοοινική περιοχή Γουμένισσας)- 700m υψόμετρο

Έδαφος: Μέτριας σύστασης άμμο-αργιλώδες

Οινοποίηση: Τα σταφύλια διαλέγονται προσεκτικά και πιέζονται ευγενικά στο πειστήριο και στη συνέχεια αφήνονται για λίγες εκεί ώρες ώστε να γίνει μικρή εκχύλιση.  Ακολουθεί αυθόρμητη συνζύμωση, χωρίς καμία προσθήκη. Το κρασί εμφιαλώνεται κατά τη διάρκεια της ζύμωσης έτσι ώστε να τελειώσει την αλκοολική ζύμωση μέσα στη φιάλη, δημιουργώντας έτσι ένα φυσικώς αφρώδη οίνο. Παραμένει σε επαφή με τις οινολάσπες μέσα στη φιάλη για 6 μήνες  και μετά γίνεται χειροκίνητη απομάκρυνση ιζήματος (disgorging).

Παλαίωση: 6 μήνες με τις οινολάσπες στα μπουκάλια

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Αυτό το αφρώδες κρασί έχει έντονο ροζ χρώμα. Στη μύτη είναι φρουτώδες με ευχάριστο άρωμα κερασιού και φράουλας. Είναι γεμάτο στο στόμα, με τραγανή οξύτητα και καλοσχηματισμένες μπουρμπουλήθρες.

VꓤƐ VARIETAL WINE

Ποικιλιακός Οίνος

Ποικιλιακή σύνθεση: 100% Μαλαγουζιά

Αμπελώνας: Γραμμικός βιολογικός αμπελώνας στη θέση Πλαγιά

Έδαφος: Ελαφριάς σύστασης άμμο-αργιλώδες

Οινοποίηση: Τα σταφύλια διαλέγονται προσεκτικά και πιέζονται ευγενικά στο πειστήριο. Ακολουθεί αυθόρμητη ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές, χωρίς καμία προσθήκη, διαύγαση ή φιλτράρισμα. Προστίθεται ελάχιστο θείο πριν την εμφιάλωση. Μετά τη ζύμωση, το κρασί μένει σε επαφή με τις οινολάσπες για 4 μήνες.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Ένα κρασί που ακολουθεί το πρωτόκολλο ήπιας, φυσικής οινοποίησης με ωραίο χρυσό χρώμα, πανέμορφα αρώματα από νεκταρίνι, ροδάκινο, βερίκοκο, φλούδες από εσπεριδοειδή και βασιλικό. Στο στόμα έχει βάθος, λιπαρότητα, τραγανή οξύτητα και πολύ νόστιμη φρουτώδη επίγευση. Ένα κρασί που ξεχειλίζει από νοστιμιά

SPIN

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Πλαγιές Πάικου (ΠΓΕ)

Ποικιλιακή σύνθεση: 100% Νεγκόσκα

Αμπελώνας: Γραμμικός βιολογικός αμπελώνας στη θέση Γρίβα (αμπελοοινική περιοχή Γουμένισσας) – 700m υψόμετρο

Έδαφος: Μέτριας σύστασης άμμο- αργιλώδες έδαφος

Οινοποίηση: Αυτό το κρασί είναι ένα χαρμάνι μεταξύ 2 διαφορετικών ημερομηνιών τρύγου της ποικιλίας Νεγκόσκα.- ένα πρώιμο και ένα όψιμο τρύγο. Τα σταφύλια διαλέγονται προσεκτικά και μεταφέρονται σε δεξαμενή όπου ακολουθεί αυθόρμητη ζύμωση, χωρίς καμία προσθήκη, διαύγαση ή φιλτράρισμα και με πολύ μικρό επίπεδο θείου, το οποίο προστίθεται πριν την εμφιάλωση. Τα πρώιμα σταφύλια παραμένουν σε επαφή με τα στέμφυλα για 5 ημέρες ενώ τα όψιμα σταφύλια για 3 εβδομάδες. Μετά τη ζύμωση, τα στέμφυλα πιέζονται ευγενικά και το κρασί παλαιώνει σε ξεχωριστά γαλλικά δρύινα βαρέλια για 4 επιπλέον μήνες. Μετά την παλαίωση, το κρασί από τους 2 διαφορετικούς τρύγους ενώνεται, δίνοντας ένας ισορροπημένο αποτέλεσμα.

Παλαίωση: 4 μήνες σε παλιά γαλλικά δρύινα βαρέλια και 1,5 στα μπουκάλια

Β2

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Πλαγιές Πάικου (ΠΓΕ)

Ποικιλιακή σύνθεση: 100% Ασσύρτικο

Αμπελώνας: Γραμμικός βιολογικός αμπελώνας στη θέση Πεντάλοφος (αμπελοοινική περιοχή Γουμένισσας)- 700μ υψόμετρο

Έδαφος: Ελαφριάς σύστασης αμμώδες και σχιστολιθικό

Οινοποίηση: Τα σταφύλια διαλέγονται προσεκτικά, πατιούνται με τα πόδια και στη συνέχεια ο χυμός μένει με τα στέμφυλα για 2 μέρες. Μετά από αυτή τη διαδικασία εκχύλισης, ο χυμός μεταφέρεται σε παλιά γαλλικά βαρέλια (6ετίας) όπου και αφήνεται να ζυμώσει αυθόρμητα. Δεν γίνεται καμία προσθήκη, διαύγαση ή φιλτράρισμα και το επίπεδο θείου είναι πολύ χαμηλό. Μετά από τη ζύμωση, το κρασί παλαιώνει στα ίδια βαρέλια για επιπλέον 5 μήνες.

Παλαίωση: 5 μήνες σε παλιά γαλλικά δρύινα βαρέλια και 1 χρόνο στη φιάλη

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Αυτό το λευκό κρασί έχει χρυσαφένιες ανταύγειες και μικρή θολερότητα. Στη μύτη είναι εντυπωσιακό και πολύπλοκο, με αρώματα λεμονιού και μοσχολέμονου, βανίλιας, ξύλου και μικρών λευκών ανθών. Το στόμα είναι εξαιρετικά πολύπλοκο και έντονο, με τραγανή οξύτητα, ισορροπημένη τανικότητα, λιπαρό στόμα και πολύ μακρά επίγευση.

Η ιστορία πίσω από το όνομα:

To B2 ήταν το καλύτερο βαρέλι αυθόρμητα ζυμωμένου Ασσύρτικου για τον τρύγο 2018, με εντυπωσιακή διαφορά από όλα τα υπόλοιπα καθώς τα σταφύλια προέρχονται από το βουνό. Μόνο 140 φιάλες έχουν παραχθεί.