ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ ΕΡΥΘΡΟ

Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης ( ΠΟΠ )

Ποικιλιακή σύνθεση: Ξινόμαυρο 70%, Νεγκόσκα 30%.

Aμπελώνας: Γραμμικός αμπελώνας στη Φυλιριά (Αμπελοοινική περιοχή Γουμένισσας).

Έδαφος: Αμμοαργιλλώδες

Οινοποίηση: Προζυμωτική εκχύλιση εν ψυχρώ για 2 ημέρες, αλκοολική ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία, παραμονή του κρασιού στις οινολάσπες του για 8 μήνες με περιοδική ανάδευση.

Παλαίωση: Τουλάχιστον  12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, 6 μήνες σε φιάλες.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Το χρώμα του κρασιού είναι έντονο κόκκινο με ελαφρά κεραμιδί ανταύγειες. Στο άρωμά του, που είναι σύνθετο, κυριαρχούν τα μικρά κόκκινα φρούτα όπως το βατόμουρο και το κεράσι, που συμπληρώνονται με αρώματα μπαχαρικών, ντομάτας, ελιάς και βανίλιας. Στο στόμα είναι γεμάτο, αρωματικό με πλούσιες τανίνες και μακρύ τελείωμα. Πίνεται στους 16-18⁰C και συνοδεύει κόκκινα και λευκά κρέατα, ψητά ή μαγειρεμένα με σάλτσες, ζυμαρικά και κίτρινα τυριά

Βραβεία

2018

Ασημένιο μετάλλιο στον Mundus Vini: Spring Tasting για τη σοδειά του 2014

Χάλκινο μετάλλιο στον 18ο Διεθνή Διαγωνισμών Οίνων για τη σοδειά του 2015

Χάλκινο μετάλλιο στον London Wine Competition για τη σοδειά του 2015

Χάλκινο μετάλλιο στον Decanter Wine Competition για τη σοδειά του 2015

2017

Ως Eurynome Red Ασημένιο Μετάλλιο στο Texsom International Wine Awards 2017 για τη σοδειά του 2013

Ασημένιο μετάλλιο στον Decanter World Wine competition για τη σοδειά του 2013

Ασημένιο Μετάλλιο στο Mundus vini Biofach competition για τη σοδειά του 2013

Χρυσό Μετάλλιο στο 17ο Διεθνή διαγωνισμό οίνου της Θεσσαλονίκης για τη σοδειά του 2013

2016

Βαθμολογήθηκε με 90 βαθμούς από τον Rober Parker για τη σοδειά του 2012

Ως Eurynome Red Χάλκινο Μετάλλιο στο Texsom International Wine Awards 2016 για τη σοδειά του 2012

Χάλκινο μετάλλιο στο Decanter World Wine competition για τη σοδειά του 2012

 

2015

Χρυσό Μετάλλιο στο Berliner Wein Trophy για τη σοδειά του 2011

Ασημένιο Μετάλλιο στο 13ο Διεθνή διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης για τη σοδειά του 2011

Ως Eurynome Red Χάλκινο Μετάλλιο στο Los Angelles International Competition για τη σοδειά του 2012

2014

Χάλκινο Μετάλλιο στο Decanter World Wine competition για τη σοδειά του 2011

2013

Χρυσό Μετάλλιο στο Dionysos Days Wine Award (WIG GmbH Wine Price) για την σοδειά του 2010

Ασημένιο Μετάλλιο στο Greek Wine Award (Γερμανία) για τη σοδειά του 2007

Χάλκινο Μετάλλιο στο Decanter World Wine competition για τη σοδειά του 2010

2012

Χάλκινο Μετάλλιο στο Decanter World Wine competition για τη σοδειά του 2007

Ασημένιο Μετάλλιο στο 12ο Διεθνή διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης για τη σοδειά του 2010

2011

Ασημένιο Μετάλλιο στο Mundus vini Biofach competition για τη σοδειά του 2008

2009

Χρυσό Μετάλλιο στον 9ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης για τη σοδειά του 2007

ΞINOΜΑΥΡΟ – CABERNET SAUVIGNON ΕΡΥΘΡΟ

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Πλαγιές Πάϊκου ( ΠΓΕ)

Ποικιλιακή σύνθεση: Ξινόμαυρο, Cabernet Sauvignon

Aμπελώνας: Γραμμικός αμπελώνας στη θέση Μπίνταμπλα (Αμπελοοινική περιοχή Γουμένισσας)

Έδαφος: Αμμοπηλώδες

Οινοποίηση: Προζυμωτική εκχύλιση εν ψυχρώ για 2 ημέρες, αλκοολική ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία, παραμονή του κρασιού στις οινολάσπες του για 8 μήνες με περιοδική ανάδευση.

Παλαίωση: 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, 6 μήνες σε φιάλες.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Το χρώμα του κρασιού είναι έντονο κόκκινο με ελαφρά κεραμιδί ανταύγειες. Στο άρωμά του που είναι σύνθετο, κυριαρχούν τα μικρά κόκκινα φρούτα όπως βατόμουρο, κεράσι, που συμπληρώνονται με αρώματα μπαχαρικών και βανίλιας. Στο στόμα είναι γεμάτο, αρωματικό με μαλακές τανίνες και ευχάριστο τελείωμα. Πίνεται στους 16-18⁰C και συνοδεύει κόκκινα και λευκά κρέατα, ψητά ή μαγειρεμένα με σάλτσες, ζυμαρικά και κίτρινα τυριά.

Βραβεία

2018

Ασημένιο μετάλλιο στον 18ο Διεθνή Διαγωνισμών Οίνων Θεσσαλονίκης για τη σοδειά του 2015

Χάλκινο μετάλλιο στον Decanter Wine Competition 2018 για τη σοδειά του 2015

2016

Χρυσό Μετάλλιο στο Berliner Wein Trophy για τη σοδειά του 2013

Ως Staphylus Red Χάλκινο Μετάλλιο στο Texsom International Wine Awards 2016 για τη σοδειά του 2013

Commended Μετάλλιο στο Decanter Worl Wine competition για τη σοδειά του 2013

2013

Ασημένιο Μετάλλιο στο Dionysos Days Wine Award (WIG GmbH Wine Price) για την σοδειά του 2010

2012

Commented Medal στο Decanter World Wine competition για τη σοδειά του 2009

MOSAIC ΕΡΥΘΡΟ

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Πλαγιές Πάϊκου ( ΠΓΕ)

Ποικιλιακή σύνθεση: Ξινόμαυρο, Νεγκόσκα, Merlot και  Cabernet Sauvignon

Aμπελώνας: Γραμμικός αμπελώνας στη θέση   Μπίνταμπλα (Αμπελοοινική περιοχή Γουμένισσας)

 Έδαφος: Αμμοπηλώδες

Οινοποίηση: Προζυμωτική εκχύλιση εν ψυχρώ για 1 ημέρα ,αλκοολική ζύμωση σε  χαμηλή θερμοκρασία μέχρι το τέλος της ζύμωσης, παραμονή του κρασιού στις λεπτές οινολάσπες του για 3 μήνες με περιοδική ανάδευση.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Το χρώμα του κρασιού είναι ελαφρά ερυθρό με ιώδεις ανταύγειες. Έχει έντονα αρώματα μικρών κόκκινων φρούτων σε συνδυασμό με γλυκές νότες γιασεμιού και άσπρου πιπεριού. Στο στόμα είναι ελαφρύ, δροσερό, με νόστιμες ζουμερές τανίνες και απαλή φρουτώδη επίγευση. Απολαύστε το δροσερό στους 120C.

Βραβεία

2016

Χρυσό Μετάλλιο στο 20o Berliner Wein Trophy για τη σοδειά του 2013

Ως Staphylus Red Χάλκινο Μετάλλιο στο Texsom International Wine Awards 2016 για τη σοδειά του 2013

Commended Μετάλλιο στο Decanter Worl Wine competition για τη σοδειά του 2013

2013

Ασημένιο Μετάλλιο στο Dionysos Days Wine Award (WIG GmbH Wine Price) για την σοδειά του 2010

2012

Commented Medal στο Decanter World Wine competition για τη σοδειά του 2009

ΒΑΓΓΕΛΗ! ΜΕ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ; ΛΕΥΚΟ

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Πλαγιές Πάϊκου (ΠΓΕ)

Ποικιλιακή σύνθεση: Ασύρτικο, Sauvignon blanc

Aμπελώνας: Γραμμικός αμπελώνας στη θέση Μπίνταμπλα Γουμένισσας για το Sauvignon Blanc, στη θέση Φυλιριά για το Ασύρτικο

Έδαφος: Αμμοπηλώδες στη θέση Μπίνταμπλα (Αμπελοοινική περιοχή Γουμένισσας), αμμοαργιλλώδες στη Φυλιριά (Αμπελοοινική περιοχή Γουμένισσας)

Οινοποίηση: Προζυμωτική εκχύλιση εν ψυχρώ για 6 ώρες, αλκοολική ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία, παραμονή του κρασιού στις οινολάσπες του για 3 μήνες με περιοδική ανάδευση.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Βαγγέλη! Με προσέχεις; ρώτησε ένας φίλος σε πλήρη ευθυμία κατά την διάρκεια ενός μεγάλου τραπεζιού που κάναμε για την εμφιάλωση του πρώτου μας λευκού κρασιού το 1985 στην Γουμένισσα. Σήμερα, συμπληρώνοντας τα 10 χρόνια λειτουργίας του οινοποιείου μας, αποφασίσαμε να παράγουμε αυτό το επετειακό κρασί, το οποίο αποτελείται κυρίως από Sauvignon blanc και Ασύρτικο, το οποίο παντρεύει την εξέλιξη με την ιστορία. Έχει αρώματα lime, λευκόσαρκων φρούτων και μικρών λευκών ανθέων. Ελαφρά δομημένο στο στόμα, με καλή οξύτητα και μακριά επίγευση. Πίνεται δροσερό στους 12⁰C και συνοδεύει θαλασσινά, λευκό κρέας, ζυμαρικά και σαλάτες.

Βραβεία

2018

Ασημένιο μετάλλιο στον Mundus Vini: Spring Tasting 2018 για τη σοδειά του 2017

Ασημένιο μετάλλιο στον Decanter Wine Competition 2018 για τη σοδειά του 2017

Χρυσό μετάλλιο στον 18ο Διεθνή Διαγωνισμό Θεσσαλονίκης Οίνων 2018 για τη σοδειά του 2017

2017

Commended μετάλλιο στον Decanter World Wine competition για τη σοδειά του 2016

2016

(ΟΡΟΣΗΜΟ, ΠΓΕ ΠΛΑΓΙΕΣ ΠΑΙΚΟΥ)

Χάλκινο μετάλλιο στο Decanter World Wine competition για τη σοδειά του 2015

ΑΣΥΡΤΙΚΟ 100% ΛΕΥΚΟ

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Πλαγιές Πάϊκου ( ΠΓΕ)

Ποικιλιακή σύνθεση: Ασύρτικο

Aμπελώνας: Γραμμικός αμπελώνας στη θέση Φυλιριά

Έδαφος: Αμμοαργιλλώδες

Οινοποίηση: Προζυμωτική εκχύλιση εν ψυχρώ για 1 ημέρα, αλκοολική ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία, παραμονή του κρασιού στις οινολάσπες του για 3 μήνες με περιοδική ανάδευση.

Παλαίωση: 3 μήνες σε παλιά γαλλικά δρύινα βαρέλια.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Έχει αρώματα εσπεριδοειδών και λευκόσαρκων φρούτων, και είναι σε θέση να αντέξει στον χρόνο, δίνοντας ακόμα πιο προηγμένα χαρακτηριστικά. Στο στόμα είναι πλούσιο, με φρέσκια οξύτητα, και μακριά αρωματική επίγευση. Πίνεται δροσερό στους 12⁰C και συνοδεύει θαλασσινά, λευκό κρέας και ζυμαρικά

Βραβεία

2017

Χάλκινο μετάλλιο στον Decanter World Wine competition για τη σοδειά του 2016

MOSAIC ΛΕΥΚΟ

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Πλαγιές Πάϊκου ( ΠΓΕ)

Ποικιλιακή σύνθεση: Ροδίτης, Sauvignon Blanc, Ξινόμαυρο.

Aμπελώνας: Γραμμικός αμπελώνας στη θέση Μπίνταμπλα Γουμένισσας για το Ροδίτη και το Sauvignon Blanc, στη θέση Φυλιριά για το Ασύρτικο

Έδαφος: Αμμοπηλώδες στη θέση Μπίνταμπλα (Αμπελοοινική περιοχή Γουμένισσας), αμμοαργιλλώδες στη Φυλιριά (Αμπελοοινική περιοχή Γουμένισσας)

Οινοποίηση: Προζυμωτική εκχύλιση εν ψυχρώ για 6 ώρες, αλκοολική ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία, παραμονή του κρασιού στις οινολάσπες του για 3 μήνες με περιοδική ανάδευση.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Το χρώμα του κρασιού είναι κίτρινο με πράσινες ανταύγειες. Το άρωμά του σύνθετο, φρουτώδες, με νότες  εσπεριδοειδών. Στο στόμα είναι ελαφρύ, δροσερό, με απαλή φρουτώδη επίγευση. Απολαύστε το δροσερό στους 10- 12⁰C.

Βραβεία

2014

Χρυσό Μετάλλιο στο διαγωνισμό Berliner Wein Trophy 2014 για την σοδειά 2012

2013

Ασημένιο Μετάλλιο στο διαγωνισμό Dionysos Days Wine Award (WIG GmbH Wine Price ) για τη σοδειά του 2012

CHLOE ΡΟΖΕ

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Πλαγιές Πάϊκου ( ΠΓΕ)

Ποικιλιακή σύνθεση: Ξινόμαυρο και Cabernet Sauvignon

Aμπελώνας: Γραμμικός αμπελώνας στη θέση   Μπίνταμπλα (Αμπελοοινική περιοχή Γουμένισσας)

Έδαφος: Αμμοπηλώδες

Οινοποίηση: Παραμονή σε χαμηλή θερμοκρασία των σταφύλων με το γλεύκος για μερικές ώρες, μέχρι να πάρουμε το επιθυμητό χρώμα. Ακολουθεί απολάσπωση και αλκοολική ζύμωση σε χαμηλή θερμοκρασία.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Το χρώμα του κρασιού είναι ροδί, και κρύβει μια εκρηκτική μύτη που συνδυάζει αρώματα άγριας φράουλας, κερασιού και βατόμουρου, με φινετσάτες νότες βοτάνων. Το άψογα ισορροπημένο πλούσιο στόμα του εντυπωσιάζει με τη δροσιστική και τραγανή οξύτητά του, που αφήνει μακριά και ευχάριστη επίγευση. Απολαύστε το δροσερό στους 8-100C.

Βραβεία

2018

Χρυσό μετάλλιο στον Berliner Wein Trophy 2018 για τη σοδειά του 2017.

Χάλκινο μετάλλιο στον 18ο Διεθνή Διαγωνισμό Θεσσαλονίκης Οίνων 2018 για τη σοδειά του 2017.