ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ ΕΡΥΘΡΟ

Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης ( ΠΟΠ )

Ποικιλιακή σύνθεση

Ξινόμαυρο 70%, Νεγκόσκα 30%.

 

Αμπελώνας

Γραμμικός αμπελώνας στη Φυλιριά ( Αμπελοοινική περιοχή Γουμένισσας).

Έδαφος

Αμμοαργιλλώδες

Οινοποίηση

Προζυμωτική εκχύλιση εν ψυχρώ για 2 ημέρες, αλκοολική ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία, παραμονή του κρασιού στις οινολάσπες του για 8 μήνες με περιοδική ανάδευση.

Παλαίωση

Τουλάχιστον 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, 6 μήνες σε φιάλες.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά

Το χρώμα του κρασιού είναι έντονο κόκκινο με ελαφρά κεραμιδί ανταύγειες. Στο άρωμά του, που είναι σύνθετο, κυριαρχούν τα μικρά κόκκινα φρούτα όπως το βατόμουρο και το κεράσι, που συμπληρώνονται με αρώματα μπαχαρικών, ντομάτας, ελιάς και βανίλιας. Στο στόμα είναι γεμάτο, αρωματικό με πλούσιες τανίνες και μακρύ τελείωμα.

Βραβεία

2017

Ως Eurynome Red Ασημένιο Μετάλλιο στο Texsom International Wine Awards 2017 για τη σοδειά του 2013

Ασημένιο Μετάλλιο στο Mundus vini Biofach competition για τη σοδειά του 2013

Χρυσό Μετάλλιο στο 17ο Διεθνή διαγωνισμό οίνου της Θεσσαλονίκης για τη σοδειά του 2013

2016

Βαθμολογήθηκε με 90 βαθμούς από τον Rober Parker για τη σοδειά του 2012

Ως Eurynome Red Χάλκινο Μετάλλιο στο Texsom International Wine Awards 2016 για τη σοδειά του 2012

 

2015

Χρυσό Μετάλλιο στο Berliner Wein Trophy για τη σοδειά του 2011

Ασημένιο Μετάλλιο στο 13ο Διεθνή διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης για τη σοδειά του 2011

Ως Eurynome Red Χάλκινο Μετάλλιο στο Los Angelles International Competition για τη σοδειά του 2012

2014

Χάλκινο Μετάλλιο στο Decanter World Wine competition για τη σοδειά του 2011

2013

Χρυσό Μετάλλιο στο Dionysos Days Wine Award (WIG GmbH Wine Price) για την σοδειά του 2010

Ασημένιο Μετάλλιο στο Greek Wine Award (Γερμανία) για τη σοδειά του 2007

Χάλκινο Μετάλλιο στο Decanter World Wine competition για τη σοδειά του 2010

2012

Χάλκινο Μετάλλιο στο Decanter World Wine competition για τη σοδειά του 2007

Ασημένιο Μετάλλιο στο 12ο Διεθνή διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης για τη σοδειά του 2010

2011

Ασημένιο Μετάλλιο στο Mundus vini Biofach competition για τη σοδειά του 2008

2009

Χρυσό Μετάλλιο στον 9ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης για τη σοδειά του 2007

ΞINOΜΑΥΡΟ – CABERNET SAUVIGNON ΕΡΥΘΡΟ

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Πλαγιές Πάϊκου ( ΠΓΕ)

Ποικιλιακή σύνθεση

Ξινόμαυρο, Cabernet Sauvignon

 

Αμπελώνας

Γραμμικός αμπελώνας στη θέση Μπίνταμπλα (Αμπελοοινική περιοχή Γουμένισσας)

Έδαφος

Αμμοπηλώδες

Οινοποίηση

Προζυμωτική εκχύλιση εν ψυχρώ για 2 ημέρες, αλκοολική ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία, παραμονή του κρασιού στις οινολάσπες του για 8 μήνες με περιοδική ανάδευση.

Παλαίωση

12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, 6 μήνες σε φιάλες.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά

Το χρώμα του κρασιού είναι έντονο κόκκινο με ελαφρά κεραμιδί ανταύγειες.
Στο άρωμά του που είναι σύνθετο, κυριαρχούν τα μικρά κόκκινα φρούτα όπως βατόμουρο, κεράσι, που συμπληρώνονται με αρώματα μπαχαρικών και βανίλιας.
Στο στόμα είναι γεμάτο, αρωματικό με μαλακές τανίνες και ευχάριστο τελείωμα.

Βραβεία

2016

Χρυσό Μετάλλιο στο 20o Berliner Wein Trophy για τη σοδειά του 2013

Ως Staphylus Red Χάλκινο Μετάλλιο στο Texsom International Wine Awards 2016 για τη σοδειά του 2013

Commended Μετάλλιο στο Decanter Worl Wine competition για τη σοδειά του 2013

2013

Ασημένιο Μετάλλιο στο Dionysos Days Wine Award (WIG GmbH Wine Price) για την σοδειά του 2010

2012

Commented Medal στο Decanter World Wine competition για τη σοδειά του 2009

MOSAIC ΕΡΥΘΡΟ

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Πλαγιές Πάϊκου ( ΠΓΕ)

Ποικιλιακή σύνθεση

Ξινόμαυρο, Νεγκόσκα, Merlot και Cabernet Sauvignon

 

Αμπελώνας

Γραμμικός αμπελώνας στη θέση Μπίνταμπλα (Αμπελοοινική περιοχή Γουμένισσας)

Έδαφος

Αμμοπηλώδες

Οινοποίηση

Προζυμωτική εκχύλιση εν ψυχρώ για 1 ημέρα ,αλκοολική ζύμωση σε χαμηλή
θερμοκρασία μέχρι το τέλος της ζύμωσης, παραμονή του κρασιού στις λεπτές οινολάσπες του για 3 μήνες με περιοδική ανάδευση

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά

Το χρώμα του κρασιού είναι ελαφρά ερυθρό με ιώδεις ανταύγειες.
Έχει έντονα αρώματα μικρών κόκκινων φρούτων σε συνδυασμό με γλυκές νότες γιασεμιού και άσπρου πιπεριού. Στο στόμα είναι φρουτώδες, εύγευστο με χυμώδεις τανίνες και ελαφρά φρουτώδη επίγευση

ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΕ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ; ΛΕΥΚΟ

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Πλαγιές Πάϊκου (ΠΓΕ)

Ποικιλιακή σύνθεση

Ασύρτικο και Sauvignon Blanc

 

Aμπελώνας

Γραμμικός στην θέση Μπίνταμπλα (Αμπελοοινική περιοχή Γουμένισσας)

Έδαφος

Αμμοπηλώδες στη θέση Μπίνταμπλα , αμμοαργιλλώδες στη Φυλιριά

Οινοποίηση

Προζυμωτική εκχύλιση εν ψυχρώ, αλκοολική ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία, παραμονή του κρασιού στις οινολάσπες του για 3 μήνες με περιοδική ανάδευση.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά

Το χρώμα του κρασιού είναι ελαφρά κιτρινωπό με πρασινωπές ανταύγειες. Αρώματα, λευκόσαρκων φρούτων και μικρών λευκών ανθέων. Ελαφρά δομημένο στο στόμα, με καλή οξύτητα και μακριά επίγευση. Πίνεται δροσερό στους 10-12οC και συνοδεύει θαλασσινά, λευκό κρέας, ζυμαρικά και σαλάτες.

Βραβεία (Προηγούμενη ετικέτα Ορόσημο)

2016

Χάλκινο Μετάλλιο στο Decanter World Wine competition για τη σοδειά του 2015

2014

Commended Μετάλλιο στο Decanter World Wine competition για τη σοδειά του 2013

2013

Ασημένιο Μετάλλιο στο Dionysos Days Wine Award (WIG GmbH Wine Price) για την σοδειά του 2012

Ασημένιο Μετάλλιο στο Decanter World Wine competition για τη σοδειά του 2ο12

2012

Ασημένιο Μετάλλιο στο international women’s wine competition USA για τη σοδειά του 2011

2010

Χρυσό Μετάλλιο στον 10ο Διεθνή διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης για τη σοδειά του 2009

ΑΣΥΡΤΙΚΟ 100% ΛΕΥΚΟ

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Πλαγιές Πάϊκου ( ΠΓΕ)

Ποικιλιακή σύνθεση

Ασύρτικο 100%

 

Aμπελώνας

Γραμμικός αμπελώνας στη θέση Φιλυριά (Αμπελοοινική περιοχή Γουμένισσας)

Έδαφος

Αμμοαργιλλώδες

Οινοποίηση

Προζυμωτική εκχύλιση εν ψυχρώ, αλκοολική ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία, παραμονή του κρασιού στις οινολάσπες του για 6 μήνες με περιοδική ανάδευση.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά

Το χρώμα του κρασιού είναι ελαφρά κιτρινωπό με πιο έντονες κιτρινωπές ανταύγειες. Αρώματα εσπεριδοειδών και λευκόσαρκων φρούτων, ικανό να αντέξει στο χρόνο δίνοντας ακόμη πιο σύνθετα χαρακτηριστικά. Στο στόμα πλούσιο λόγο της εξάμηνης επαφής του με τις οινολάσπες με δροσερή οξύτητα και αρωματική επίγευση μεγάλης διάρκειας. Πίνεται δροσερό στους 12οC και συνδυάζει θαλασσινά, λευκό κρέας και ζυμαρικά.

Βραβεία (Προηγούμενη ετικέτα Sauvignon Blanc – Ασύρτικο)

2014

Χάλκινο Μετάλλιο στο Decanter World Wine competition για τη σοδειά του 2013

2013

Ασημένιο Μετάλλιο στο διαγωνισμό Greek Wine Award(Γερμανία) για τη σοδειά του 2010

Ασημένιο Μετάλλιο στο διαγωνισμό Dionysos Days Wine Award (WIG GmbH Wine Price ) για τη σοδειά του 2012

MOSAIC ΛΕΥΚΟ

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Πλαγιές Πάϊκου ( ΠΓΕ)

Ποικιλιακή σύνθεση

Ροδίτης,Sauvignon Blanc, Ξινόμαυρο.

 

Αμπελώνας

Γραμμικός αμπελώνας στη θέση Μπίνταμπλα Γουμένισσας για το Ροδίτη και το Sauvignon Blanc , στη θέση Φυλιριά για το Ασύρτικο

Έδαφος

Αμμοπηλώδες στη θέση Μπίνταμπλα (Αμπελοοινική περιοχή Γουμένισσας),
αμμοαργιλλώδες στη Φυλιριά (Αμπελοοινική περιοχή Γουμένισσας)

Οινοποίηση

Προζυμωτική εκχύλιση εν ψυχρώ για 6 ώρες, αλκοολική ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία, παραμονή του κρασιού στις οινολάσπες του για 3 μήνες με περιοδική ανάδευση.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά

Το χρώμα του κρασιού είναι κίτρινο με πράσινες ανταύγειες .
Το άρωμά του σύνθετο , φρουτώδες με νότες εσπεριδοειδών.
Στο στόμα είναι ελαφρύ, δροσερό με ελαφρά φρουτώδη επίγευση

Βραβεία

2014

Χρυσό Μετάλλιο στο διαγωνισμό Berliner Wein Trophy 2014 για την σοδειά 2012

2013

Ασημένιο Μετάλλιο στο διαγωνισμό Dionysos Days Wine Award (WIG GmbH Wine Price ) για τη σοδειά του 2012